FELDENKRAIS in AMSTERDAM              

 

Gropeslessen en individulele lessen op

diverse locaties in Amsterdam!

Kijk onder "vind practitioners " voor 

locaties en lesschema's!

  

Moshe Feldenkrais werd internationaal bekend door zijn werk met kinderen en  volwassenen met uiteenlopende fysieke en neurologische beperking en met musici, atleten, acteurs, dansers.

De Feldenkrais methode omvat zowel groepslessen ( ATM= awareness through movement)  als individuele lessen ( FI= functionele integratie).

Eenvoudige, speelse, soms ongewone bewegingscombinaties en -variaties, gebaseerd op onze dagelijkse bewegingen, vormen de basis. Ze bieden een mooie en elegante manier om in de eerste plaats te ontdekken welke (vaak eenzijdige) bewegings- en denkpatronen en voorkeuren je hebt aangeleerd. Stap voor stap en aandachtig verken je welke mogelijkheden en variaties je hebt en hoe je die kunt uitbreiden. Je leert wat je beperkt of hindert om vloeiend, zonder overbodige inspanning en met gratie te bewegen. Van daaruit leer je je lichaam op nieuwe manieren te organiseren, om te komen tot meer gemak, plezier en diversiteit. Dat wat makkelijker, lichter voor je is, zet zich vanzelf voort in het dagelijkse leven.

Begrijpen hoe je beweegt – waarnemen hoe een beweging in het lichaam verloopt en voelen hoeveel kracht en (in)spanning je gebruikt. Weten wat je doet – bewegingen coördineren en het lichaam als geheel bewegen, zonder spieren onnodig te spannen of bewegingen te forceren. Het begrip van het hoe en wat van je bewegingen leidt naar een grotere bewegingsvrijheid, waardoor je met plezier, gemak en vloeiend gaat bewegen in je dagelijkse leven.

Iets ‘nieuws’ creëren – in tegenstelling tot altijd hetzelfde doen – is in de Feldenkraismethode een sleutelbegrip.